Blog

Avrasya’dan Afrika’ya Kıtalararası Su Yürüyüşü
Avrasya’dan Afrika’ya Kıtalararası Su Yürüyüşü

Maratondan bülten ve görüntüler için tıklayınız.

 

Bugün Afrika’da yüzlerce köy, binlerce insan suya bizim olduğumuz kadar yakın değil. En temel ihtiyaçlarını gidermek için suyu kilometrelerce uzaktan getirmek zorunda kalıyorlar. Üstelik çoğu zaman bu iş kadınlara kalıyor. 


UNICEF’in verilerine göre, Afrika’nın tamamında suya ulaşmaya çalışan kadınlar ve çocuklar her gün ya 200 milyon saat yol yürüyor ya da uzun kuyruklarda bekliyor. Bu rakam 8,3 milyon gün yani 22 bin 800 yıla tekabül ediyor. Her gün kaybedilen bu süre sadece Afrikalı kadınların değil, aynı zamanda doğrudan dünyamızın bir meselesi. 


Su Kuyusu Yardım Derneği olarak “Afrika’nın, kadın ve çocukların kaybedecek zamanı yok” diyoruz. Dünya Su Konseyi (WWC) üyesi olan derneğimiz, bünyesindeki alanında uzman mühendislerle Afrika kıtası başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında suyun izini arıyor. Bugüne kadar Tanzanya, Çad ve Suriye’de çeşitli su çözüm projeleri yürüttük, kilometrelerce su şebeke hattı döşedik binlerce insanı suya kavuşturmak için çalıştık.


Ülkemizin ve tüm dünyanın dikkatini suya ve susuzlukla mücadele eden bir kıtaya çekmek için Afrikalı kadın misafirlerimiz 7 Kasım Pazar günü Avrasya Maratonu’nda olacak. Kendi coğrafyalarında her gün yaptıkları gibi başlarında kovalarıyla bir kıtadan diğerine yürüyecek. Susuzluğun bir insanlık meselesi olduğunu tüm dünyaya haykıracaklar.


Bu yıl Asya’dan Avrupa’ya giden yol Afrika’dan geçecek!        

 

BASIN KİTİ

Belgeler - Fotoğraflar - TasarımlarVideolar