Blog

Kuruluşumuz, ISO 9001 - 14001 - 45001 Entegre Yönetim Sistemi belgelerini aldı
Kuruluşumuz, ISO 9001 - 14001 - 45001 Entegre Yönetim Sistemi belgelerini aldı

Uluslararası Su Kuyusu Yardım Derneği 21 Ocak 2020 tarihinde, dünyanın suya ihtiyacı olan bölgelerinde, tüm canlıların yaşamı için gerekli olan içme ve kullanma suyuna erişimini en doğru şekilde sağlamak amacıyla kurulan, bağımsız, kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur. 

Derneğimizin kurucu kadrosu; uzun yıllar kamu kurumlarında ve üniversitelerde görev yapmış, yer altı ve yer üstü sularının doğru teknik verilerle bulunması, su kaynaklarının yönetilmesi ve su çözüm projeleri uygulaması konularında uzman, teknik ve yönetim kabiliyetleri olan, profesyonel ve gönüllü çalışanlardan oluşmaktadır.


Derneğimiz, sürdürülebilir kalkınmanın temel bileşenleri konusunda yeryüzünde yaşayan tüm canlıların en doğal hakkı olan kullanılabilir ve içilebilir su ihtiyaçlarını karşılamak için; vakıflar, dernekler, üniversiteler, Ar-Ge kuruluşları ile iş birliği yapmakta ve bilgi paylaşımı yoluyla küresel yer altı kaynaklarının daha iyi yönetilmesine ilişkin su çözüm projeleri hazırlamakta, ülkeler ve toplumlar arası su kullanma kültürü, su medeniyeti ve su barışı oluşumuna katkı sunmak için çalışmalar yapmaktadır.

Biliyoruz ki değişime ve yeniliğe kendini hazırlamayan kuruluşlar etkinliğini ve güvenilirliğini yitirmektedir. Gelişme ve sürekli iyileştirme arzusu taşıyan kuruluşumuz; 01.04.2020 tarihi itibariyle, “ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri”nden oluşan “Entegre Yönetim Sistemi”ni uygulama kararı almıştır. Uygulamaya aldığı Entegre Yönetim Sistemi ile tüm çalışma standartlarını etkin, verimli ve kaliteli hale getirmeyi  hedeflemektedir.

Kuruluşumuzun Entegre Yönetim Sistemi uygulama çalışmaları aşamalarında, sistem kurulumunda ve belgelenmesinde emeği geçen Sn. Bilal Önver’e, Sn. Asiye Zoroğlu’na ve IQM Genel Müdürü Sn. Rüstem  Kılıç’a özverili katkıları ve çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.