Uluslararası Su Kuyusu Yardım Derneği

img

Kurulduğu günden itibaren dünyanın suya ihtiyacı olan bölgelerinde içme ve kullanma suyuna erişemeyen insanların yardımına koşan Uluslararası Su Kuyusu Yardım Derneği, Dünya Su Konseyi’ne Türkiye’den seçilen ilk sivil toplum kuruluşu oldu.

1996 yılında Fransa’da kurulan Dünya Su Konseyi, 400 üyesi ile birlikte bağımsız çok paydaşlı uluslararası bir platform olarak, su ve suyla ilgili konularda küresel çalışmalar yürütüyor. Konsey tüm paydaşları arasında suyun korunması ve sürdürülebilir projeler hedefi ile su kaynakları ve su hizmetlerinin yönetimi üzerine ortak bir stratejiye ulaşmayı amaçlamaktadır

2020 yılında kurulan Uluslararası Su Kuyusu Yardım Derneği, farklı coğrafyalarda gerçekleştirdiği yenilikçi projelerle uluslararası platformlarda etkinliğini artırıyor.

Dünya Su Konseyi’ne katılımları nedeniyle açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı H. Ali Aydın, Türkiye’den konseye katılan ilk bağımsız sivil toplum kuruluşu oldukları için duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Aydın, “Gönüllüğün doğası gereği; iyi niyet ve emek olmadan başarıya ve mutluluğa ulaşmak mümkün değil. Ancak biz sadece bunlarla da hayallerimize ulaşamayacağımızı biliyorduk. Tecrübeli bir ekip, kurumsal bir yapı ve doğru planlanmış iş süreçleriyle işe başladık. Yani biz bu yola çıkarken ödevimizi çok iyi çalıştık. Oluşturduğumuz kurumsal yapımız başarıyı getirdi. Daha 1 yılımızda Dünya Su Konseyi’ne katılmamız da bunun göstergesi. Bu mutluluğu, destekçilerimiz ve çalışma arkadaşlarımla paylaşıyorum.” dedi.

Kuruluş planlarına sadık kalarak adım adım ilerlediklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı H. Ali Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir yerde sağlıklı ve güvenli temiz suya ihtiyaç varsa biz orada olacağız, hedefimiz bu. Gittiğimiz her yere ay yıldızlı bayrağı da götürüyoruz. Türkiye’den geldiler diye, sevinçle karşılanıyoruz. Su, bizim medeniyetimizin kıymetli, vazgeçilmez bir parçası. Dünya Su Konseyi’nde Türkiye’den bir sivil toplum kuruluşunun yer alması, bu bakımdan da kıymetli. Konseye katıldığımız için mutluyuz. En yeni teknolojileri kullanıyoruz. Sürdürülebilir kaynaklar, kalıcı çözümler üretmek için çalışıyoruz. Bu tecrübeyi uluslararası platformlarda paylaşmak önemli. Çünkü; sorunları tecrübelerimizi paylaşarak aşabiliriz. Bizi yalnız bırakmayan, dünyanın çeşitli coğrafyalarına umut olan destekçilerimizi samimiyetle ve saygıyla selamlıyorum.”

Dünyanın suya ihtiyacı olan bölgelerinde, tüm canlıların ihtiyacı olan içme ve kullanma suyuna erişimlerini en doğru şekilde sağlamak amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşu olan Uluslararası Su Kuyusu Yardım Derneği ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 Yönetim Standartları belgeleriyle de kurumsallığını tamamlamıştır. Kuruluş hakkında detaylı bilgiye www.sukuyusudernegi.org.tr web sitesinden, sosyal medya hesaplarından ya da 0212 533 78 78 numaraları telefondan ulaşabilir, projelere desteklerinizle katkıda bulunabilirsiniz.

img